Alarmsystemen

Alarmsystemen: Staov realiseert ‘n geavanceerde oplossing die inbrekers direct signaleert
 • Afgestemd op uw wensen, locatie-situatie, beveiligingsdoel en leefpatroon
 • Voor woonhuizen, appartementen, winkels en bedrijven
 • Bediening op afstand met App op smartphone
 • Staov is een VEB-erkend Beveiligingsbedrijf
  °  met Bewijs van Betrouwbaarheid Justitie
  °  geaccepteerd door alle verzekeraars

Met een alarmsysteem van Staov
weet iedereen direct dat er iets aan de hand is.
Ook de inbrekers

Iemand probeert in te breken in uw woonhuis, bedrijfspand of winkel. Hoe mooi zou het zijn als de politie dan direct in actie komt?

Helaas. Veel alarmsystemen functioneren niet altijd. Doordat kwetsbare toegangsplekken op een locatie niet zijn beveiligd. Doordat de stroom even is uitgevallen. Of het internet toevallig niet werkt. Waardoor niemand wordt gewaarschuwd en inbrekers alle tijd krijgen om kostbare goederen mee te nemen. En de verzekering vervolgens niet uitkeert omdat de beveiligingsoplossing niet voldoet aan de voorwaarden van de verzekeraar.

Als Staov een Alarmsysteem installeert, zal u dit niet gebeuren. Staov ontwerpt en installeert een beveiligingsoplossing die volledig is afgestemd op uw beveiligingsdoelen en uw locatie-situatie. Hierbij hanteert Staov de OBER-methodiek. Waardoor uw pand op alle mogelijke aspecten alarm-technisch is beveiligd en u en/of uw meldkamer direct worden gewaarschuwd. Uw alarminstallatie kunnen wij laten samenwerken met bijvoorbeeld een mist-generator waardoor inbrekers nooit lang binnenblijven.

Staov is een VEB-erkend beveiligingsbedrijf met een Bewijs van Betrouwbaarheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring en installeren uw alarmsysteem volgens de VRKI-normen van het CCV en het Verbond van Verzekeraars. Als u dat wenst, levert Staov u een VEB-certificaat of -opleverbewijs zodat u voldoet aan de eisen van uw verzekering.

Als u met Staov werkt, hoeft u nergens meer aan te denken. Overweegt u ook een alarmsysteem aan te schaffen, uw bestaande systeem te upgraden of uw oude alarmsysteem te vervangen, zakelijk of privé? Bel Staov met uw vragen of voor een vrijblijvende afspraak via 020 260 07 42.

 • Alarmsystemen draadloos en/of bekabeld
 • Schildetectie of volledige beveiliging binnen diverse zones
 • Beveiligde bediening door code , tag en/of app op mobiel
 • Specialist in Honeywell-Dimension, – Galaxy, -Flex3-20, -Vista systemen
 • Directe alarmering via pushbericht en/of aan meldkamer
 • Oplevering inclusief VEB-certificaat of -opleverbewijs t.b.v. verzekeraar
 • Periodieke controle en onderhoud door Staov

Welke soorten objecten wilt u beveiligen?

Staov combineert verschillende alarmcomponenten voor een optimale beveiligingsoplossing op maat

 • Passief Infra Rooddetector
 • Trildetector + magneetcontact
 • Glasbreukdetector
 • Magneetcontact
 • Trildetector
 • Rookmelder
 • Koolmonoxidemelder
 • Water / temperatuursensor

Staov laat uw Alarmsysteem triggers activeren
die inbrekers kunnen afschrikken

Staov maakt het inbrekers niet gemakkelijk. Met aanvullende beveiligingsmaatregelen zorgen wij ervoor dat inbrekers uw pand snel verlaten. Waardoor zij vrijwel geen gelegenheid krijgen attractieve goederen mee te nemen.

Deze extra triggers kunt u naar keuze doorlopend ‘aan’ laten staan of zodanig programmeren dat deze automatisch ingeschakeld worden zodra iemand het alarm activeert.

Enkele voorbeelden van onze triggers

 • Buitenspots die uw pand (en de inbrekers) volledig in het licht zetten
 • Camera’s die binnen en buiten automatisch opnames maken en u pushberichten sturen
 • Rolluiken die automatisch sluiten
 • Mistgenerator die het zicht van de inbrekers binnen beperkt

Zo werkt Staov bij de realisatie van uw Alarmsysteem

Staov stelt op basis van uw wensen, locatie-situatie, beveiligingsdoel, leefpatroon en de waarde van uw attractieve goederen een beveiligingsplan voor uw alarminstallatie op. Hierbij werken wij volgens de OBER-methodiek.

Bij de ontwikkeling van uw veiligheidsplan op maat inventariseren wij de zwakke plekken en mogelijke inbraakrisico’s van uw pand. Wij kijken hoe wij deze praktisch kunnen ondervangen en hoe wij hierbij gebruik kunnen maken van de bestaande infrastructuur zoals bijvoorbeeld aanwezige kabels en bestaande installaties. Wij houden hierbij rekening met uw eisen maar ook met uw leefpatroon zodat een alarm-installatie u vooral comfort geeft en geen beperkingen oplegt.

Onze veiligheidsmaatregelen stemmen wij af op de onderliggende waarde van uw attractieve goederen en de eisen die uw verzekeraar stelt. Ons advies toetsen wij aan de VRKI 2.0 van het CCV zodat u bent gedekt door uw verzekering. Indien gewenst leveren wij hiertoe een officieel VEB-certificaat of -opleverbewijs. Staov is een VEB-erkend Beveiligingsbedrijf met Bewijs van Betrouwbaarheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Als wij uw alarm-installatie opleveren geven wij u duidelijke uitleg over de werking van het systeem en de app. Wilt u dat wij uw systeem periodiek onderhouden? Of wilt u gebruik maken van aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld een meldkamer? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Download hier een overzicht van de VRKI 2.0 2021 Verbeterde Risicoklasse Indeling.

Methode OBER

OBER is een acroniem van de aandachtsgebieden die Staov samen met u doorloopt bij het bepalen van uw specifieke beveiligingsplan. De maatregelen zijn afhankelijk van de attractieve goederen en gewenste continuiteit en worden bepaald door de VRKI-risicoklasse indeling.

Het aanleren of juist afleren van bepaalde gewoonten, kan veel schade voorkomen. Gelegenheid maakt de dief. Dergelijke organisatorische maatregelen brengen geen directe kosten met zich mee, maar doen wel een beroep op de discipline van de gebruikers. De maatregelen hebben betrekking op onderwerpen als afsluitprocedures, sleutelbeheer, registratie en merken van waardevolle goederen, mate van zorgvuldigheid met informatie naar derden en de opbergwijze van waardevolle goederen.

Bouwkundige maatregelen aan de buitenzijde van uw pand moeten inbrekers ontmoedigen. Maatregelen binnen moeten voorkomen dat inbrekers alsnog bij uw waardevolle goederen komen. Waardevolle goederen moeten bij voorkeur opgeborgen worden in een verankerde kluis. Een alarmsysteem moet inbrekers afschrikken en beperken goederen mee te nemen. De maatregelen die wij adviseren hebben betrekking op de kwaliteit van uw SKG hang- en sluitwerk, compartimering van ruimtes en de inzet van speciale kasten en een gecertificeerde kluis.

Een goed alarmsysteem zorgt ervoor dat een inbraak snel wordt gesignaleerd en u en uw omgeving tijdig worden gealarmeerd. Door bijvoorbeeld een flitser of sirene. Inbrekers hebben een hekel aan geluid en licht. Zij gaan er automatisch van uit dat een alarmsysteem is aangesloten op een meldkamer. Waardoor zij weinig tijd krijgen om uw woonhuis of bedrijfsruimte te doorzoeken en goederen mee te nemen. Of zelfs het pand voortijdig verlaten.

De reactie maatregelen hebben betrekking op de wijze van doormelding en de wijze van alarmopvolging.

Reactie

R0 Alarmopvolging door sleutelhouder na melding naar (mobiele) telefoon.

R1 Alarmopvolging door PAC naar de sleutelhouder(s).

R2 Alarmopvolging door PAC naar een erkende Particuliere Bewakingsdienst.

R3 Als R2 + Politie (prioriteit 1). Technische alarmverificatie verplicht.

 

VRKI 2.0 van het CCV

Als erkend VEB-Beveiligingsbedrijf stemt Staov elke specifieke beveiligingsoplossing af op de VRKI-normen, Verbeterde Risicoklasseindeling van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Dit is een beproefd instrument om het inbraakrisico bij particulieren en bedrijven te bepalen. Alle erkende beveiligingsbedrijven en verzekeraars houden hiervoor dezelfde regels aan. Hiermee zijn uw kostbare inboedel, goederen en ontstane schades altijd gedekt door uw verzekeraar.

Service en onderhoud

Staov kan uw installatie periodiek onderhouden en testen. Dit kan mogelijk een eis zijn van uw verzekeraar. Hiertoe hebben wij verschillende onderhoudscontracten. Desgewenst kunnen wij bestaande service- en onderhoudscontracten overnemen.

Staov levert ook Alarmsystemen die u waarschuwen bij andere calamiteiten

 • Overval
 • Brand
 • Koolmonoxide-verhoging
 • Temperatuur-verandering
 • Wateroverlast

Daarom bent u met de Alarmsystemen van Staov Onbezorgd Beveiligd

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een brede kennis van zaken. Op gebied van Alarm-systemen. Maar ook op gebied van camera-, intercom-, toegangcontrole-systemen van Salto KS en SVN,… Wij zijn op de hoogte de laatste technologische ontwikkelingen en kunnen u de meest uitgebreide combinaties van geavanceerde beveiligingsoplossingen aanbieden.

Staov is een erkend VEB-Beveiligingsbedrijf en beschikt over een Bewijs van Betrouwbaarheid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staov adviseert en installeert conform de VRKI 2.0 (Verbeterde Risicoklasseindeling) van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Staov voldoet aan de eisen van de WET PBR en aan de VEB3 Kwaliteitsregeling. Voor alarminstallaties geeft Staov VEB Kwaliteitsdocumenten af voor zowel particulieren als bedrijven.

Als VEB-erkend Beveiligingsbedrijf toets Staov elke beveiligingsproject aan de normen van de VRKI 2.0 risicoklasse-indeling. Als u dat wenst of uw verzekeraar stelt deze eis dan leveren wij een officieel VEB-certificaat of -opleverbewijs ten behoeve van uw verzekeraar.

Als Staov een alarminstallatie realiseert, gaan wij uit van uw specifieke wensen, locatie-situatie, leefpatroon, de waarde van uw attractieve goederen en de eisen die uw verzekeraar stelt. Waar nodig vullen wij uw installatie aan met preventieve triggers die inbrekers afschrikken waardoor zij uw pand snel verlaten. Wij adviseren u ook graag over aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld een meldkamer en/of surveillancedienst. Bij de aanleg bekijken wij hoe wij uw bestaande (kabel)infrastructuur (van bijvoorbeeld uw oude installatie) opnieuw kunnen gebruiken. Dat scheelt u kosten.

Goedkoop is duurkoop. U wilt dat uw Alarm-systeem altijd doorwerkt zonder storingen. Daarom werken wij uitsluitend met kwaliteitsapparatuur en kwaliteitsmerken. U bent daardoor verzekerd van continuïteit en een langere levensduur van uw Alarm-systeem. Op al onze apparatuur heeft u een fabrieksgarantie van twee jaar.

Niets zo vervelend als uw Alarm-systeem ‘even’ niet werkt en daardoor niemand wordt gewaarschuwd bij een inbraak. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij uw Alarm-systeem voorzien van een UPS-back up als extra noodvoorziening bij stroomuitval. Verder kunnen wij uw Alarm-systeem voorzien van een extra GSM-back up zodat u en uw meldkamer gewaarschuwd blijven bij uitval of storing van uw reguliere internet.

Als Staov een Alarm-systeem voor u installeert, hoeft u zelf verder aan niets meer te denken. Wij verzorgen het hele traject:

 • Ontwerpen van een systeem waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen, locatie-situatie, beveiligingsdoel, leefpatroon en de waarde van uw attractieve goederen t.b.v. verzekeraar
 • Aanleggen of vervangen bekabeling
 • Installeren en afstellen van uw installatie en randapparatuur
 • Programmeren software
 • Maken routerverbinding
 • Opleveren werkende app op laptop, smartphone of tablet (voor meerdere gebruikers)
 • Bemiddelen bij eventuele inzet van meldkamer en/of surveillancedienst

Bij Staov kunt u een service-overeenkomst afsluiten voor periodiek onderhoud en controle van uw Alarm-systeem. Wij komen dan op uw locatie(s) en voeren de volgende werkzaamheden uit:

 • Testen van het gehele systeem
 • Uitvoeren eventuele software-/ firmware updates
 • Controleren internetverbinding

Onder bepaalde voorwaarden is het afsluiten van een servicecontract zelfs verplicht voor uw verzekering.

Bij een Alarm-systeem van Staov krijgt u de beschikking over een app op uw computer, smartphone of tablet waarmee u op afstand uw installatie zelf kunt bedienen en de situatie op locatie zelf kunt controleren en na signalering van inbraak zelf actie kunt ondernemen. Wilt u daarnaast gebruik maken van een meldkamer of surveillancedienst? Staov kan u hiertoe in contract brengen met de gespecialiseerde erkende beveiligingsbedrijven.

Staov laat uw Alarm-systeem eenvoudig samenwerken met andere beveiligingsoplossingen. Bijvoorbeeld met uw bestaande camera-systeem waardoor u en/of uw meldkamer direct kunnen zien wat er aan de hand is en actie kunnen ondernemen. Verder kan Staov uw installatie uitbreiden met een aantal preventieve triggers waardoor inbrekers uw pand snel verlaten en vrijwel geen gelegenheid krijgen attractieve goederen mee te nemen. Enkele voorbeelden van onze triggers:

 • Buitenspots die uw pand (en de inbrekers) volledig in het licht zetten
 • Camera’s die binnen en buiten automatisch opnames maken en u pushberichten sturen
 • Rolluiken die automatisch sluiten
 • Mistgenerator die het zicht van de inbrekers binnen beperkt