Welkom op onze website
Bel ons: 020 2600742
Explosieve stijging inbraken en overvallen in Amsterdam

Explosieve stijging inbraken en overvallen in Amsterdam

Explosieve stijging criminaliteit Amsterdam

Meer overvallen, meer inbraken. Dat is de trieste conclusie van de Amsterdamse misdaadcijfers die burgemeester Van der Laan, korpschef Aalbersberg en Hoofdofficier van Justitie Hofstee woensdag 29 januari 2014 bekendmaakten. Alle pogingen van politie en justitie om de criminaliteit in de hoofdstad in te dammen ten spijt, is het aantal misdaden afgelopen jaar toch weer toegenomen.

Het aantal overvallen was de afgelopen jaren fors gedaald, maar nam in 2013 ook weer toe moet met ruim 16% van 233 in 2013 naar 271.  Het aantal inbraken steeg met 11% naar 7.707.

Een alarmsysteem is een zinvolle aanvulling op de beveiligingsmaatregelen die u al heeft genomen. Soms is het een eis van de verzekeringsmaatschappij vanwege een hoger risico, bijvoorbeeld bij een hoge inboedelwaarde of bijzondere bezittingen.

De aanwezigheid van een alarmsysteem en/of camerasysteem, bij woonhuizen, winkels en bedrijven schrikt inbrekers af. De politie adviseert altijd zaken te doen met een erkende alarm-installateur. Staov Preventietechniek is zo’n gecertificeerde alarminstallateur in u buurt, meer informatie vindt u op de website van de Vereniging van Europese Beveiligingsbedrijven www.veb.nl. Kiest u voor een Honeywell draadloos alarmsysteem met doormelding van een alarm naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC), kies dan voor een gecertificeerde PAC. Die voldoen aan strenge eisen op het gebied van organisatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. De politie reageert alleen op meldingen van inbraken en pogingen die worden doorgegeven door een Particuliere Alarmcentrale of als door een sleutelhouder is vastgesteld dat er daadwerkelijk is ingebroken.

Comments are closed.

Web Statistics