Welkom op onze website
Bel ons: 020 2600742
STOP de inbreker deze winter

STOP de inbreker deze winter

AMSTELVEEN – <><>Drie Amstelveense ondernemers zijn het zat. Het aantal inbraken in de directe omgeving loopt de spuigaten uit. Alleen al de laatste drie maanden is er in Amstelveen 61 keer ingebroken en waren er 37 pogingen tot inbraak.

‘Bij negen van de tien mensen waar we komen, is al ingebroken,’ zegt Marcel Overwater van STAOV Preventietechniek. ‘Het nare gevoel dat er vreemden in je huis zijn geweest, het emotionele aspect, dat weegt doorgaans nog zwaarder dan de materiële schade. Die beperkt zich vaak tot sieraden, geld en andere kleine spullen. Grote stereo’s en televisies laten inbrekers doorgaans achter. Wat wel in de papieren kan lopen is het schadeherstel na een inbraak.’

Om de inbrekers een halt toe te roepen, sloegen drie ondernemers de handen ineen. Ze vullen elkaar prima aan met hun verschillende bedrijven. Arjan van Leeuwen (Van Leeuwen’s Bouwbedrijf) is gespecialiseerd in hang- en sluitwerk en schadeherstel na inbraak. Marcel Overwater (STAOV) levert alarm- en camerasystemen die zelfs aan mobiele telefoons te koppelen zijn. Tot slot neemt Wouter Koppen (ISX Beveiliging) de surveillance en alarmopvolging voor zijn rekening.

Een recent en bekend praktijkvoorbeeld van de ondernemerscombinatie is de Kruiskerk in Amstelveen, waar in korte tijd zes keer is ingebroken. Van Leeuwen verving de sloten en plaatste felle lampen die gekoppeld zijn aan het alarmsysteem dat Overwater plaatste. Als er iemand inbreekt, gaan de lichten aan en neemt Koppen polshoogte. De drie ondernemers beveiligen niet alleen grote panden zoals de Kruiskerk maar natuurlijk vooral ook particulieren.

Vanaf volgend jaar gaan de ondernemers samen met de gemeente de Amstelveners voorlichten over het belang van preventie. ‘Goed beveiligde woningen worden overgeslagen door inbrekers. Je bespaart jezelf een nare ervaring. En daarnaast krijg je met het keurmerk ‘Veilig Wonen’ korting op je inboedelverzekering,’ besluit Arjan van Leeuwen.

Comments are closed.

Web Statistics